Paparo, ABD’nin stoklarındaki gelişmiş silahların transferiyle cephane derinliğinin azaldığını ve stok yenileme ihtiyacının kritik bir seviyeye ulaştığını vurguladı. Bu durum, ABD ordusunun olası bir çatışmayı yalnızca üç ila dört hafta sürdürebileceği yönündeki raporlarla da örtüşüyor. ABD, stoklarını yenileyerek küresel güvenlikteki rolünü sürdürebilmek için önlemler almayı hedefliyor.

ABD Donanması’nın Hint-Pasifik bölgesi komutanı Amiral Samuel Paparo, ABD’nin Ukrayna ve İsrail’e sağladığı askeri desteğin, Çin’e karşı hazırlık seviyesini etkilediğini belirtti. Brookings Enstitüsü’nde konuşan Paparo, ABD stoklarından gelişmiş silahların transferinin, küresel “üst düzey kapasite” üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti.

İsrail, Golan Tepeleri’nde yeni Eternity savunma sistemi ile güçleniyor İsrail, Golan Tepeleri’nde yeni Eternity savunma sistemi ile güçleniyor

Başlangıçta Avrupa ve Orta Doğu’ya gönderilen silahların çoğunlukla topçu ve kısa menzilli sistemler olduğunu, ancak daha gelişmiş silahların da gönderilmeye başlanmasıyla ABD stoklarının azaldığını vurguladı.

Paparo, “Bu stokları yenilemeliyiz. Zaten mevcut cephane derinliğinden memnun değildim. Dürüst olmak gerekirse, bu transferlerin Amerika’nın stoklarını tükettiğini söylememek yanlış olur” dedi.

Bu açıklamalar, Temmuz ayında yapılan bir kongre incelemesiyle de örtüşüyor; bu inceleme, ABD ordusunun Çin veya Rusya ile olası bir çatışma için stoklarını genişletmesi ve yenilemesi gerektiğini belirtmişti. Raporda, mevcut stoklarla ABD’nin bir çatışmayı en fazla “üç ila dört hafta” sürdürebileceği uyarısı yapılmıştı.