İsrail kabinesi İran’a verilecek yanıtı görüşmek üzere toplandı
İsrail kabinesi İran’a verilecek yanıtı görüşmek üzere toplandı
İçeriği Görüntüle

İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne bağlı iki Typhoon FGR4 savaş uçağı, 5 Haziran’da Baltık Denizi üzerinde NATO hava sahasına yaklaşan iki Rus Antonov An-30 keşif uçağını engellemek üzere havalandı. Uçaklar, Polonya’daki 22. Taktik Hava Üssü’nden kalkış yaparak hedeflere önleme gerçekleştirdi.

An-30 tipi uçaklar, Sovyet döneminden kalma ve genellikle radar keşfi ile hava fotoğrafçılığı görevlerinde kullanılan platformlar olarak biliniyor. NATO jetleri, Rus uçaklarının hava sahasına girmesini önlemek amacıyla görsel temas ve radar takibiyle görev yaptı.

Müdahale, NATO’nun Baltık Hava Polisliği kapsamında yürütülen rutin devriye görevleri çerçevesinde gerçekleştirildi. Bu tür önlemeler, NATO üyesi ülkelerin hava sahası güvenliğini sağlamak ve olası ihlalleri önlemek amacıyla yapılıyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı, bu operasyonun ittifakın caydırıcılığını sürdürmek ve bölgesel hava güvenliğini sağlamak adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Görev başarıyla tamamlandı ve Rus uçakları bölgeden uzaklaştı.