ASELSAN, 2023 yılının ilk dokuz ayında oldukça başarılı finansal sonuçlar elde etti. Şirketin Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) açısından büyümesi yüzde 74 artarak dikkat çekerken, brüt karı yüzde 75 artış kaydetti. Ayrıca, net karı yüzde 72 oranında artarak 9,8 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştı. Bu dönemde, ASELSAN toplam sipariş tutarı 10,8 milyar doları aşarak tarihteki en büyük sipariş tutarına ulaştı.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, bu başarılı finansal sonuçları değerlendirerek Türk milletine "ilkleri" yaşattıklarını vurguladı. Akyol, ayrıca ASELSAN'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına denk gelen bu dönemde savunma sanayisinde ülkenin bayrağını taşıdığını belirtti.

TEI, Türkiye'de "TOO" alan ilk şirket oldu TEI, Türkiye'de "TOO" alan ilk şirket oldu

Türkiye'nin milli savunma kabiliyetlerini artırmak amacıyla çeşitli milli sistemlerin geliştirildiği bu dönemde, ASELSAN birçok önemli projeyi hayata geçirdi. Örneğin, Türkiye'nin ilk otonom su altı aracı olan DERİNGÖZ'ü geliştirdi. Ayrıca, ALBATROS Kamikaze İnsansız Deniz Aracı sürüsü gibi ileri teknoloji ürünleri de geliştirildi ve test edildi.

Bu dönemde, ASELSAN'ın geliştirdiği milli sistemler arasında GÜRZ Hibrit Hava Savunma Sistemi, GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, GÖKDEMİR Füze Fırlatma Sistemi ve GÖKBERK Mobil Lazer Silah Sistemi gibi sistemler de bulunuyor. Bu sistemler, Türkiye'nin savunma kabiliyetini artırmak ve yurt dışına olan bağımlılığını azaltmak amacıyla geliştirildi.

Ahmet Akyol ayrıca, ASELSAN'ın stratejik yatırımlarına da vurgu yaptı. Yeni Aviyonik Üretim Tesisi, AESA Radar Entegrasyon ve Üretim Binası gibi önemli yatırımların tamamlandığını belirtti ve bu yatırımların ASELSAN'ın geleceğe güvenle baktığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Sonuç olarak, ASELSAN, Türkiye'nin milli savunma sanayisinde önemli bir oyuncu olarak faaliyet göstermeye devam ediyor ve Türkiye'nin gelecekteki tehditlere karşı güçlü bir savunma sağlamayı hedefliyor.

Editör: Mustafa Yıldız