Bu kararla, dünyanın en büyük nükleer santrali olan Kashiwazaki-Kariwa'nın, iki yıl süren aranın ardından tekrar faaliyete geçme izni aldığı ortaya çıktı.

Rusya, "Nikolai Kamov"u helikopter eğitim gemisi olarak denize indirdi Rusya, "Nikolai Kamov"u helikopter eğitim gemisi olarak denize indirdi

Japonya'nın nükleer enerji düzenleyicisi, santralin işletme maliyetlerini düşürmek ve enerji üretimine katkıda bulunmak amacıyla alınan bu kararı onayladı. Ancak santralin tekrar açılabilmesi için Niigata vilayeti, Kashiwazaki şehri ve Kariwa köyü yerel yönetimlerinden de onay alması gerekiyor.

Tepco, Kashiwazaki-Kariwa nükleer santralinin faaliyete geçirilmesiyle birlikte Japonya'nın enerji üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor. Ancak bu süreç, yerel halkın ve toplumun güvenini yeniden kazanma çabalarını içeriyor.

Nükleer Düzenleme Kurumu (NRA), 2021 yılında Tepco'yu, santralin hassas alanlarına yetkisiz erişim ve nükleer malzemelerin korunamaması gibi güvenlik ihlalleri nedeniyle işletilebilir tek atom enerjisi santrali olan Kashiwazaki-Kariwa'yı işletmekten men etmişti. Ancak güvenlik yönetim sistemindeki gelişmelerin ardından alınan kararla, Tepco'nun santrale yeni uranyum yakıtı taşımasına izin verildi.

Editör: Merve Tuç