Filipinler Ulaştırma Bakanlığı ile Fransız OCEA şirketi arasında imzalanan anlaşma kapsamında, 35 metre uzunluğunda ve 110 ton ağırlığında olan FPB 110 MKII sınıfı devriye botları tedarik edilecek. Bu botlar, 28 ila 35 knot arasında maksimum hıza ulaşabiliyor ve 12 knot seyir hızında 700 deniz mili menzile sahip.
Anlaşma, entegre lojistik destek ve bakım hizmetlerini de kapsıyor. Ayrıca, 40 botun yarısının Filipinler’de inşa edilmesi planlanıyor, bu da yerel istihdamı artıracak ve gemi inşa teknolojisinin transferine katkı sağlayacak.
Bu tedarik, Filipinler Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın modernizasyon programının bir parçası olarak, deniz güvenliğini artırma, kaçakçılık ve yasa dışı faaliyetlerle mücadele etme, arama kurtarma operasyonları yürütme ve doğal afetlere müdahale etme kapasitesini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Fransa ve Filipinler arasındaki bu iş birliği, iki ülke arasındaki savunma ve güvenlik ilişkilerini derinleştiriyor ve bölgesel deniz güvenliğine katkı sağlıyor.