İran, Rusya ve Çin, Hint Okyanusu’nun kuzeyinde “Güvenlik Kuşağı-2025” adlı ortak deniz tatbikatı düzenleyecek. Tatbikat, 11 Mart’ta İran’ın güneydoğusundaki Çabahar Limanı yakınlarında başlayacak ve bölgedeki güvenliği güçlendirmeyi, katılımcı ülkeler arasındaki çok taraflı iş birliğini genişletmeyi amaçlıyor.

Tatbikata, Çin’in bir destroyer ve bir ikmal gemisi, Rusya ve İran’ın ise savaş ve destek gemileri katılacak. Etkinlik sırasında deniz hedeflerine saldırı simülasyonları, hasar kontrolü ve ortak arama-kurtarma operasyonları gibi faaliyetler gerçekleştirilecek.

Matthew Miller: İsrail’in Gazze’de savaş suçları işlediğini kabul ediyorum
Matthew Miller: İsrail’in Gazze’de savaş suçları işlediğini kabul ediyorum
İçeriği Görüntüle

Azerbaycan, Güney Afrika, Umman, Kazakistan, Pakistan, Katar, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Sri Lanka’dan gözlemciler de tatbikata katılacak.