Çin’in önde gelen askeri yayın organlarından "PLA Daily", Türkiye'nin geliştirdiği yerli 5. nesil savaş uçağı KAAN'ı geniş bir şekilde inceledi. Makalede, KAAN'ın Türkiye’nin bağımsız olarak tasarladığı ilk beşinci nesil savaş uçağı olduğu vurgulanırken, süper manevra kabiliyeti, süpersonik seyir, radar gizliliği ve gelişmiş algılama yetenekleri ile "beşinci nesil" sınıfına girmeyi hak ettiği belirtildi.

Makalede, KAAN projesinin tarihçesi, 2010 yılında Savunma Sanayii İcra Komitesinin başlattığı ve 2016'da 20 milyar dolarlık geliştirme bütçesi ile hayata geçirilen projenin detaylarına yer verildi. Ayrıca, Türkiye’nin F-35 programından dışlanmasının, kendi beşinci nesil savaş uçağını geliştirme konusunda daha kararlı hale gelmesine yol açtığı ifade edildi.

Uçağın tasarımı, aerodinamik özellikleri ve "fly-by-wire" sisteminin eklenmesiyle süper manevra kabiliyetinin artırıldığı vurgulandı. KAAN’ın, radar gizliliği ve gelişmiş elektronik savaş sistemleriyle donatıldığı, bu sayede süper algılama yeteneği kazandığı belirtildi. Ayrıca, uçağın, Türkiye'nin uluslararası savunma sahnesindeki yerini güçlendirdiği ve dünya çapında dikkat çektiği ifade edildi.

Mısırlı bir F-16 pilotu, HÜRJET ile uçuşunu gerçekleştirdi Mısırlı bir F-16 pilotu, HÜRJET ile uçuşunu gerçekleştirdi

Makalede, KAAN’ın, Türkiye’nin askeri sanayisindeki yerlileşme oranını artırma çabalarının bir örneği olduğu ve yerli üretim uçağın savunma sanayisinin dışa bağımlılığını önemli ölçüde azalttığı belirtildi. KAAN'ın, gerçek bir beşinci nesil uçak olarak kabul edilebileceği ifade edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Türkiye, beşinci nesil savaş uçağı üretiminde kritik bir eşiği daha aştı." değerlendirmesi hatırlatıldı.