Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'ndeki havalimanında meydana gelen olaya ilişkin düzenlenen toplantıda konuştu.

Putin, Orta Doğu'daki gelişmelerin Rusya aleyhinde kullanıldığını belirterek, "Bu amaçla yalanları, kışkırtmaları, karmaşık, saldırgan psikolojik ve bilgi unsurlarını kullanıyorlar." dedi.

BMGK, yaklaşık 30 yılın ardından Somali'ye yönelik silah ambargosunu kaldırdı BMGK, yaklaşık 30 yılın ardından Somali'ye yönelik silah ambargosunu kaldırdı

Putin, Orta Doğu'daki yeni krizin İsrail'e yönelik bir saldırıyla başladığını ifade ederek, toplu sorumluluk ilkesinin intikam amacıyla kullanıldığını ve yüz binlerce masum insanın Gazze Şeridi'nde öldüğünü belirtti. Filistin'de yaşanan sivil kayıplardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve "Kanlı çocuklara, ölü çocuklara, kadınlara ve yaşlılara baktığınızda elbette yumruklarınızı sıkarsınız ve gözleriniz dolar. Bunun başka bir ifadesi yok." dedi.