BBN Havayolları, ilk A321F tipi kargo uçağını geçtiğimiz ocak ayında filosuna eklemişti ve ikinci uçakla birlikte hem kargo hem de yolcu operasyonlarını sürdürme kapasitesini artırdı.

MNG Havayolları ile birlikte Türkiye'nin geniş gövdeli kargo uçaklarıyla hizmet veren önemli havayolu şirketlerinden biri olan BBN, filosuna eklediği A321F'lerle daha esnek ve verimli bir hava kargo operasyonu yürütme hedefini güçlendirdi.

MNG Havayolları da bu yılın temmuz ve ekim aylarında iki adet A321F tipi kargo uçağını filosuna katarak geniş gövdeli kargo operasyonlarına yeni bir boyut kazandırmıştı. Her iki havayolu şirketi de yolcu operasyonlarından sonra mühendislik ve bakım merkezleri tarafından kargo taşıma kapasitesi için modifikasyondan geçirilen A321F'leri kullanıyor.

A321 kargo uçağına dönüştürülüyor

Airbus'un A321 serisi, kargo dönüşümü gerçekleştirilerek A321P2F adıyla anılan 28 ton kapasiteli kargo uçağına dönüştürülüyor. Bu modifikasyon, uçağın tüm kabini sökülerek kargo taşıyacak şekilde zeminin değiştirilmesini içeriyor. Ayrıca, kargo kapısının eklenmesi ve gövde altına konteynerlerin yerleştirilmesiyle hem kabin içinde hem de gövde altında kargo taşıma imkânı sağlanıyor.

Bayraktar AKINCI 50 bin uçuş saatini tamamladı Bayraktar AKINCI 50 bin uçuş saatini tamamladı

A321P2F'ler, 3 bin 500 kilometreye kadar menzile sahip olup, geniş operasyon alanlarında etkin bir şekilde kullanılabiliyor. Türkiye'deki havayolu şirketlerinin bu modern kargo uçaklarıyla gerçekleştirdiği operasyonlar, ülkenin hava kargo taşımacılığı alanında uluslararası rekabet gücünü artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Merve Tuç